Dinatrium-5'-ribonucleotiden (E635)

Dinatrium-5'-ribonucleotiden is een smaakversterker die wordt gebruikt om de smaak van voedingsmiddelen te verbeteren. Het versterkt de bestaande smaken in voedsel zonder zelf een overheersende smaak toe te voegen. Het wordt vaak gebruikt in soepen, sauzen, snacks, kant-en-klaarmaaltijden en andere verwerkte voedingsmiddelen.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Smaakversterkers (E600-E699)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige bronnen

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Noedelsoep23
Koreaans5
Groentesoep (zelf bereiden)3
Tomatensoep (zelf bereiden)3
Groentebouillon2
Kippensoep (zelf bereiden)2
Noedels2
Uiensoep (zelf bereiden)2
Aspergesoep (zelf bereiden)1
Aziatische vegetarische maaltijden1
Borrelmix (oven)1
Champignonsoep (zelf bereiden)1
Juliennesoep1
Kipnuggets (frituur)1
Kippenbouillon1
Koninginnensoep1
Mexicaans maaltijdpakket1
Oosterse diepvries maaltijd1
Oosterse soep1
Ossenstaartsoep (zelf bereiden)1
Rundvleessoep1
Singaporese maaltijdpakket1
Soep in pot1
Tuinkruidensaus1
Vleesbouillon1