Polyglycerolesters van vetzuren (E475)
Polyglycerolesters van vetzuren is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.
Oorsprong
Natuurlijk
Categorie
Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Soms
Vegan
Soms
Dierlijke oorsprong
Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Cakejes | 4 |
Glutenvrije zoete snacks en gebak | 4 |
Pasen Bakkerij | 4 |
Bakdecoratie | 3 |
Bonbons en pralines | 3 |
Cakemix | 3 |
Petit Patisserie Gebak | 3 |
Cakes | 2 |
Noedelsoep | 2 |
Taart (vers) | 2 |
Taartmix | 2 |
Chocolade bites | 1 |
Eierkoeken | 1 |
Gebakje (vers) | 1 |
Granenbiscuits | 1 |
Kinderkoekje | 1 |
Koek bites | 1 |
Koekjes met chocolade | 1 |
Loempiavellen, roti vellen (diepvries) | 1 |
Plantaardige toetjes | 1 |
Schrijfwaren en plakband | 1 |