Polyglycerolesters van vetzuren (E475)

Polyglycerolesters van vetzuren is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Cakejes4
Glutenvrije zoete snacks en gebak4
Pasen Bakkerij4
Bakdecoratie3
Bonbons en pralines3
Cakemix3
Petit Patisserie Gebak3
Cakes2
Noedelsoep2
Taart (vers)2
Taartmix2
Chocolade bites1
Eierkoeken1
Gebakje (vers)1
Granenbiscuits1
Kinderkoekje1
Koek bites1
Koekjes met chocolade1
Loempiavellen, roti vellen (diepvries)1
Plantaardige toetjes1
Schrijfwaren en plakband1