Sacharose-esters van vetzuren (E473)

Sacharose-esters van vetzuren is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Kipfilet en kalkoenfilet (versafdeling)7
Paassnoep2
Bonbons en pralines1
Borreltoast1
Cakejes1
Chocolade bites1
Grillworst (versafdeling)1
Plantaardige toetjes1
Plantaardige vleeswaren1
Pot (fruit)1
Surinaamse mix1