Wijnsteenzuur (L(+)-) (E334)
Wijnsteenzuur (L(+)-) is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.
Oorsprong
Natuurlijk
Categorie
Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Doosje, blikje pepermunt | 2 |
Halal vleeswaren | 2 |
Port | 2 |
Alcoholvrij aperitieven | 1 |
Alcoholvrij rode wijn | 1 |
Alcoholvrij witte wijn | 1 |
Aromat | 1 |
Bubbels overig droog | 1 |
Cabernet Sauvignon (Soepel) | 1 |
Cakejes | 1 |
Champagne droog | 1 |
Chardonnay (Vol en droog) | 1 |
Chocolademousse, pudding | 1 |
Filters, suiker, siropen | 1 |
Indonesische woksaus | 1 |
Japanse woksaus | 1 |
Lichtzoete rosé | 1 |
Noedelsoep | 1 |
Rode wijntaps, pouch, bag in box | 1 |
Rose klein | 1 |
Rose wijntaps, pouch, bag in box | 1 |
Verdejo (Fris en droog) | 1 |
Vitamine C | 1 |
Witte wijntaps, pouch, bag in box | 1 |