Wijnsteenzuur (L(+)-) (E334)

Wijnsteenzuur (L(+)-) is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Doosje, blikje pepermunt2
Halal vleeswaren2
Port2
Alcoholvrij aperitieven1
Alcoholvrij rode wijn1
Alcoholvrij witte wijn1
Aromat1
Bubbels overig droog1
Cabernet Sauvignon (Soepel)1
Cakejes1
Champagne droog1
Chardonnay (Vol en droog)1
Chocolademousse, pudding1
Filters, suiker, siropen1
Indonesische woksaus1
Japanse woksaus1
Lichtzoete rosé1
Noedelsoep1
Rode wijntaps, pouch, bag in box1
Rose klein1
Rose wijntaps, pouch, bag in box1
Verdejo (Fris en droog)1
Vitamine C1
Witte wijntaps, pouch, bag in box1