Calciumalginaat (E404)
Calciumalginaat is een calciumzout van algineszuur dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator en geleermiddel.Vormt sterkere gels dan natriumalginaat.Gebruikt in geherstructureerde voedingsmiddelen en als kunstmatige voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs om de textuur en consistentie te verbeteren.
Andere benamingen
- Calciumzout van algininezuur
Oorsprong
Natuurlijk (afgeleid van bruin zeewier)
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Vergelijkbaar met andere alginaten
Categorie
Emulgatoren, Stabilisatoren, Verdikkingsmiddelen (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Vegetarische worst | 1 |
Visvervangers | 1 |