Benzoëzuur (E210)

Benzoëzuur is een conserveermiddel dat bacteriële en schimmelgroei in zure voedingsmiddelen remt.Gevonden in jam, vruchtensappen, frisdranken en ingelegde producten.Effectief in voedingsmiddelen met pH onder 4,5. Het wordt vaak gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen, dranken, sauzen en conserven om de houdbaarheid te verlengen.

Andere benamingen

  • Carboxybenzeen
  • Fenylcarbonzuur

Oorsprong

Beide (komt natuurlijk voor in sommige fruit maar meestal vervaardigd)

Mogelijke bijwerkingen

  • Kan allergische reacties veroorzaken
  • Kan astma -aanvallen veroorzaken bij gevoelige individuen
  • Kan bij sommige kinderen hyperactiviteit veroorzaken

Categorie

Conserveermiddelen (E200-E299)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Satésaus5
Vissalades (beleg)2
Chinese woksaus1
Hoesten baby en kind1
Huzarensalades1
Kipsalades (beleg)1
Kroket (oven)1
Loempia's (oven)1
Slaatjes1
Worstenbroodjes1