Azijnzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren (E472a)

Azijnzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Petit Patisserie Gebak4
Pasen Bakkerij2
Topped dips2
Cakejes1
Chocolademousse, pudding1
Cupcake mix1
Gebak (diepvries)1
Luxe toetjes1
Pesto (vers)1
Taartmix1