Calciumsulfaat (E516)

Calciumsulfaat is een stabilisator en verstevigingsmiddel dat wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Het helpt bij het behouden van de textuur en structuur van voedingsmiddelen. Het is een mineraal dat natuurlijk voorkomt maar ook synthetisch kan worden geproduceerd. Het wordt vaak gebruikt in bakkerijproducten, tofu, bier, wijn en als coagulatiemiddel in kaasproductie.

Andere benamingen

  • Gips

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen (E500-E599)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Tofu6
Petit Patisserie Gebak4
Chocolade bites3
Pasen Bakkerij2
Plantaardige groentespreads2
Vegetarische burgers2
Verse koeken2
Bakdecoratie1
Cupcake mix1
Pudding, desserts1