Calciumsulfaat (E516)
Calciumsulfaat is een stabilisator en verstevigingsmiddel dat wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Het helpt bij het behouden van de textuur en structuur van voedingsmiddelen. Het is een mineraal dat natuurlijk voorkomt maar ook synthetisch kan worden geproduceerd. Het wordt vaak gebruikt in bakkerijproducten, tofu, bier, wijn en als coagulatiemiddel in kaasproductie.
Andere benamingen
- Gips
Oorsprong
Natuurlijk
Categorie
Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen (E500-E599)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Tofu | 6 |
Petit Patisserie Gebak | 4 |
Chocolade bites | 3 |
Pasen Bakkerij | 2 |
Plantaardige groentespreads | 2 |
Vegetarische burgers | 2 |
Verse koeken | 2 |
Bakdecoratie | 1 |
Cupcake mix | 1 |
Pudding, desserts | 1 |