Sorbitol (E420)

Sorbitol is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Natuurlijk

Mogelijke bijwerkingen

  • Kan bij overmatig gebruik maagklachten en diarree veroorzaken

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Cakejes10
Pot (mint)7
Pasen Bakkerij6
Multipack (mint)5
Petit Patisserie Gebak5
Verse koeken5
Alledaagse koeken4
Cakes4
Candybars minis4
Gevulde koeken4
Vitamine C4
Paaskoeken3
Surimi3
Keelpastilles2
Multivitamines2
Petit Patisserie Banket2
Plantaardige room2
Plantaardige toetjes2
Pot (fruit)2
Proteïnerepen2
Sushi benodigdheden2
Uitdeelsnoep2
Wafels2
Arabische keuken1
Blaas en prostaat supplementen1
Bonbons en pralines1
Candybars multipack1
Fondant, marsepein1
Gebakje (vers)1
Glutenvrije koekjes1
Glutenvrije repen1
Harde zoete drop1
Kaaszoutjes1
Kind multivitamines1
Koek bites1
Koekjes met chocolade1
Koffiekoekjes1
Koreaans1
Multipack (fruit)1
Pannenkoeken1
Pinda's1
Schnitten en sloffen1
Strip (fruit)1
Stroopkoeken1
Verse sushi1
Vissalades (beleg)1
Zeevruchten (diepvries)1