Methylcellulose (E461)

Methylcellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Bitterballen (oven)5
Kaas hapjes (oven)5
Kroket (oven)5
Vega Balletjes5
Borrelmix (oven)4
Vegetarische burgers4
Vegetarische schnitzel4
Verse soepen4
Diepvries hapjes (oven)3
Vegetarische stukjes3
Aardappelgratin (diepvries)2
Kaassouffle (frituur)2
Kaassouffle (oven)2
Plantaardige vleeswaren2
Vega(n) Snacks2
Vegetarisch gehakt2
Vegetarische worst2
Worst (varken)2
Aardappel ovenschotel, gratin en puree1
Borrelhapjes met groente1
Borrelhapjes met vis1
Borrelhapjes met vlees1
Borrelmix (frituur)1
Cakemix1
Cocktailworstjes1
Diepvries Aziatische snacks1
Gepaneerde vis (vers)1
Glutenvrije snacks (diepvries)1
Halal snacks (vers)1
Knakworst1
Luxe toetjes1
Rosti (diepvries)1
Vissticks (diepvries)1