Methylcellulose (E461)
Methylcellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.
Oorsprong
Synthetisch
Categorie
Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Bitterballen (oven) | 5 |
Kaas hapjes (oven) | 5 |
Kroket (oven) | 5 |
Vega Balletjes | 5 |
Borrelmix (oven) | 4 |
Vegetarische burgers | 4 |
Vegetarische schnitzel | 4 |
Verse soepen | 4 |
Diepvries hapjes (oven) | 3 |
Vegetarische stukjes | 3 |
Aardappelgratin (diepvries) | 2 |
Kaassouffle (frituur) | 2 |
Kaassouffle (oven) | 2 |
Plantaardige vleeswaren | 2 |
Vega(n) Snacks | 2 |
Vegetarisch gehakt | 2 |
Vegetarische worst | 2 |
Worst (varken) | 2 |
Aardappel ovenschotel, gratin en puree | 1 |
Borrelhapjes met groente | 1 |
Borrelhapjes met vis | 1 |
Borrelhapjes met vlees | 1 |
Borrelmix (frituur) | 1 |
Cakemix | 1 |
Cocktailworstjes | 1 |
Diepvries Aziatische snacks | 1 |
Gepaneerde vis (vers) | 1 |
Glutenvrije snacks (diepvries) | 1 |
Halal snacks (vers) | 1 |
Knakworst | 1 |
Luxe toetjes | 1 |
Rosti (diepvries) | 1 |
Vissticks (diepvries) | 1 |