Sorbinezurur (E200)

Sorbinezurur is een conserveermiddel dat de groei van schimmel en gist remt.Gebruikt in kaas, wijn, gedroogd fruit, gebakken goederen en vele andere voedingsproducten om de houdbaarheid te verlengen. Het wordt vaak gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen, dranken, sauzen en conserven om de houdbaarheid te verlengen.

Andere benamingen

  • 2,4-hexadienoïnezuur
  • Hexa-2,4-dienoïnezuur

Oorsprong

Beide (komt natuurlijk voor in sommige bessen maar meestal vervaardigd)

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Kan huidirritatie veroorzaken bij gevoelige individuen
  • Zeldzame allergische reacties

Categorie

Conserveermiddelen (E200-E299)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Roomkaas6
Afbakbroodjes wit, mix4
Chocoladenoten3
Fondant, marsepein3
Halal snacks (vers)3
Knoflooksaus, aioli3
Luxe toetjes3
Plantaardige boter3
Extra Lang Lekker en Waldkorn volkoren2
Gepaneerde vis (vers)2
Overige snelle snacks2
Pinda's2
Vegetarische spreads2
Afbakbroodjes bruin1
BBQ sauzen1
Borrelhapjes met vlees1
Chocolade bites1
Chocolade broodjes1
Cocktailsaus en whiskeysaus1
Cupcake mix1
Gedroogd fruit1
Gehaktballetjes1
Gourmet broodjes1
Half harde kazen, gruyere, emmentaler1
Huzarensalades1
Kleine salades1
Maaltijdsalade1
Mosterd1
Notenmix1
Pasen Bakkerij1
Roti vellen1
Slaatjes1
Smeerbare halvarine1
Variatiesauzen1
Verse bolletjes1
Verse pasta1