Metawijnsteenzuur (E353)

Metawijnsteenzuur is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Rode wijn klein5
Droge rosé4
Rode wijntaps, pouch, bag in box4
Cabernet Sauvignon (Stevig)3
Chardonnay (Vol en droog)3
Merlot (Soepel)3
Overige rode wijn (Soepel)3
Overige witte wijn (Fris en droog)3
Sauvignon Blanc (Fris en droog)3
Witte wijn klein3
Witte wijntaps, pouch, bag in box3
Pinot Grigio (Fris en droog)2
Port2
Aziatische vleesmaaltijden1
Bubbels overig droog1
Cabernet Sauvignon (Soepel)1
Chenin Blanc (Fris en droog)1
Lichtzoete rosé1
Malbec (Stevig)1
Moscato (Lichtzoet)1
Overige witte wijn (Vol en droog)1
Rose wijntaps, pouch, bag in box1
Tempranillo (Fruitig)1
Tempranillo (Soepel)1