Metawijnsteenzuur (E353)
Metawijnsteenzuur is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.
Oorsprong
Synthetisch
Categorie
Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Rode wijn klein | 5 |
Droge rosé | 4 |
Rode wijntaps, pouch, bag in box | 4 |
Cabernet Sauvignon (Stevig) | 3 |
Chardonnay (Vol en droog) | 3 |
Merlot (Soepel) | 3 |
Overige rode wijn (Soepel) | 3 |
Overige witte wijn (Fris en droog) | 3 |
Sauvignon Blanc (Fris en droog) | 3 |
Witte wijn klein | 3 |
Witte wijntaps, pouch, bag in box | 3 |
Pinot Grigio (Fris en droog) | 2 |
Port | 2 |
Aziatische vleesmaaltijden | 1 |
Bubbels overig droog | 1 |
Cabernet Sauvignon (Soepel) | 1 |
Chenin Blanc (Fris en droog) | 1 |
Lichtzoete rosé | 1 |
Malbec (Stevig) | 1 |
Moscato (Lichtzoet) | 1 |
Overige witte wijn (Vol en droog) | 1 |
Rose wijntaps, pouch, bag in box | 1 |
Tempranillo (Fruitig) | 1 |
Tempranillo (Soepel) | 1 |