Kaliumwaterstofsulfiet (E228)

Kaliumwaterstofsulfiet is een conserveermiddel dat wordt gebruikt om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verlengen. Het remt de groei van bacteriën, schimmels en gisten die bederf kunnen veroorzaken. Het wordt vaak gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen, dranken, sauzen en conserven.

Oorsprong

Synthetisch

Mogelijke bijwerkingen

  • Kan allergische reacties veroorzaken bij gevoelige personen
  • Kan hyperactiviteit en aandachtsproblemen bij kinderen veroorzaken
  • Kan maagklachten veroorzaken
  • Kan vitamine B1 afbreken

Categorie

Conserveermiddelen (E200-E299)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Chardonnay (Vol en droog)2
Cabernet Sauvignon (Soepel)1
Champagne droog1
Lichtzoete rosé1
Merlot (Soepel)1
Pinot Grigio (Fris en droog)1
Rode wijntaps, pouch, bag in box1
Rose wijntaps, pouch, bag in box1
Sauvignon Blanc (Fris en droog)1
Witte wijntaps, pouch, bag in box1