Calcium ascorbaat (E302)

Calcium ascorbaat is een calciumzout van ascorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Minder zuur dan puur ascorbinezuur.Gebruikt in fruitproducten, dranken en als een vitamine C -supplement. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.

Andere benamingen

  • Calcium 50-ascombaat
  • Vitamine C calciumzout

Oorsprong

Vervaardigd

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Vergelijkbaar met ascorbinezuur maar met calcium
  • Kan spijsverteringsmonfort veroorzaken in hoge doses

Categorie

Antioxidanten (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Fruitsalades en gesneden fruit (mix)7
Groene salade3
Wortel en peen3
Groentemixen1
Maaltijdsalade1
Snoepgroente1