Calcium ascorbaat (E302)
Calcium ascorbaat is een calciumzout van ascorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Minder zuur dan puur ascorbinezuur.Gebruikt in fruitproducten, dranken en als een vitamine C -supplement. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.
Andere benamingen
- Calcium 50-ascombaat
- Vitamine C calciumzout
Oorsprong
Vervaardigd
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Vergelijkbaar met ascorbinezuur maar met calcium
- Kan spijsverteringsmonfort veroorzaken in hoge doses
Categorie
Antioxidanten (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Fruitsalades en gesneden fruit (mix) | 7 |
Groene salade | 3 |
Wortel en peen | 3 |
Groentemixen | 1 |
Maaltijdsalade | 1 |
Snoepgroente | 1 |