Kaliumcarbonaten (E501)

Kaliumcarbonaten zijn zuurteregelaars en rijsmiddelen die worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Ze helpen bij het regelen van de zuurgraad van voedingsmiddelen en kunnen als rijsmiddel dienen in bakkerijproducten. Ze zijn synthetische additieven die chemisch worden geproduceerd. Ze worden vaak gebruikt in cacao, chocoladeproducten, bakpoeder en andere bakkerijproducten.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen (E500-E599)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Noedelsoep31
Noedels10
Bapao6
Chocolade geschenken4
Aziatische vleesmaaltijden2
Cakes2
Chocolade bites2
Chocolade paashaas2
Dimsum en bao's (diepvries)2
Gevulde paaseitjes2
Koreaans2
Melkchocolade repen2
Mie2
Pannenkoekenmix (diverse)2
Plantaardig zoet broodbeleg2
Cacaopoeder1
Cake (vers)1
Cakejes1
Candybars minis1
Chinees maaltijdpakket1
Chocolade paasfiguren1
Chocolademelk1
Eierkoeken1
Glutenvrije pannenkoekenmix1
Glutenvrije zoete snacks en gebak1
Hagelslag1
Indiaas maaltijdpakket1
Indonesisch maaltijdpakket1
Kleine salades1
Koffiekoekjes1
Krokante muesli1
Mueslirepen, havermoutrepen1
Pasen Bakkerij1
Petit Patisserie Gebak1
Pizza pakket1
Poffertjesmix1
Proteïnerepen1
Roomschepijs1
Seizoenchocolade, seizoensnoep1
Taart (vers)1
Witte chocolade repen1