Calciumacetaat (E263)

Calciumacetaat is een calciumzout van azijnzuur dat wordt gebruikt als conserveermiddel, stabilisator en zuurgraadregelaar.Gebruikt in gebakken producten en zoetwaren om frisheid te behouden. Het wordt gebruikt in verschillende soorten verwerkte voedingsmiddelen, afhankelijk van de specifieke eigenschappen en toepassingen.

Andere benamingen

  • Calciumzout van azijnzuur

Oorsprong

Vervaardigd

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Kan spijsverteringsmonfort veroorzaken in hoge doses

Categorie

Overige Additieven (E500-E999)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Petit Patisserie Gebak6
Pasen Bakkerij5
Thuisbakkers3
Koffiebroodje1
Rozijnenbrood1
Schnitten en sloffen1
Taart (diepvries)1
Zelfbakbrood (diepvries)1