Calciumacetaat (E263)
Calciumacetaat is een calciumzout van azijnzuur dat wordt gebruikt als conserveermiddel, stabilisator en zuurgraadregelaar.Gebruikt in gebakken producten en zoetwaren om frisheid te behouden. Het wordt gebruikt in verschillende soorten verwerkte voedingsmiddelen, afhankelijk van de specifieke eigenschappen en toepassingen.
Andere benamingen
- Calciumzout van azijnzuur
Oorsprong
Vervaardigd
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Kan spijsverteringsmonfort veroorzaken in hoge doses
Categorie
Overige Additieven (E500-E999)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Petit Patisserie Gebak | 6 |
Pasen Bakkerij | 5 |
Thuisbakkers | 3 |
Koffiebroodje | 1 |
Rozijnenbrood | 1 |
Schnitten en sloffen | 1 |
Taart (diepvries) | 1 |
Zelfbakbrood (diepvries) | 1 |