Calciumcitraten (E333)

Calciumcitraten is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Verse koeken4
High protein kwark3
High protein kwark tussendoortjes3
Alledaagse koeken2
Fruitrepen2
Kwark met smaak2
Skyr met smaak2
Taart (vers)2
Aardbeienjam1
Abrikozenjam1
Bosvruchtenjam1
Fruitbiscuit en melkbiscuit1
Gebakje (vers)1
Gemberjam1
Gevulde koeken1
Kersenjam1
Pasen Bakkerij1
Petit Patisserie Banket1
Uitdeelsnoep1
Vruchten yoghurt1