Tocoferolen (E306)

Tocoferolen is een groep natuurlijke antioxidanten die oxidatie in voedingsmiddelen die vetten en oliën bevatten, voorkomen.Ook een essentiële vitamine.Gebruikt in oliën, margarines en veel bewerkte voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.

Andere benamingen

  • Vitamines E
  • Gemengde tocoferolen

Oorsprong

Beide (natuurlijk voorkomen in plantaardige oliën, maar vaak geëxtraheerd en geconcentreerd)

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Kan interactie aangaan met bepaalde medicijnen in hoge doses

Categorie

Antioxidanten (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Noedelsoep25
Krokante muesli21
Rijstzoutjes8
Granola5
Toast crackers3
Vloeibare margarine3
Borrel noten2
Filet americain (versafdeling)2
Noedels2
Zoutjes2
(Corn)flakes1
Candybars multipack1
Chocoladepasta1
Donuts1
Glutenvrije repen1
Hamlappen, filetlappen1
Indonesische mix1
Kaaszoutjes1
Kindersiroop, diksap1
Koekjes met chocolade1
Koreaans1
Mix paaseitjes1
Probiotica, kefir, gut health drinks1
Vitamine D1
Zuurkool1