Calciumstearoyllactylaat (E482)

Calciumstearoyllactylaat is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Cakejes6
Verse koeken4
Broodmix3
Verse bolletjes3
Suikerbrood2
Cake (vers)1
Halal snacks (vers)1
Hamburgerbroodjes1
Koekjes met chocolade1
Koffiebroodje1
Mueslibolletjes1
Pasen Bakkerij1
Roggebrood1
Rozijnenbrood1