Polyoxyethyleen sorbitan mono-oleaat (Polysorbaat 80) (E433)

Polyoxyethyleen sorbitan mono-oleaat (Polysorbaat 80) is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Beschuit4
Chocolademousse, pudding3
Luxe toetjes3
Petit Patisserie Gebak3
Plantaardige room2
Taart (diepvries)2
Taartmix2
Waterijs2
Kroepoek1
Noedelsoep1
Pasen Bakkerij1
Schnitten en sloffen1
Taart (vers)1
Vitamine D1