Natrium erythorbate (E316)

Natrium erythorbate is een natriumzout van erythorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Gebruikelijk in verwerkt vlees om de kleur te behouden en nitrosamine -vorming te voorkomen.Meer oplosbaar in water dan erythorbinezuur. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.

Andere benamingen

  • Natrium isoascorbat

Oorsprong

Vervaardigd

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Vergelijkbaar met natriumascorbaat maar met minder vitamine -activiteit

Categorie

Antioxidanten (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Meestal

Vegan

Meestal

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Halal vleeswaren9
Knakworst6
Regio zuid vleeswaren5
Ham (versafdeling)4
Borrelmix (oven)3
Leverworst en leverkaas (voorverpakt)3
Pizzabroodjes3
Smeerpastei, smac3
Droge worst - salami, fuet2
Gehaktstaaf (frituur)2
Pate (voorverpakt)2
Pizza (dunne bodem)2
Rookworst2
Borrelmix (frituur)1
Broodje snack (oven)1
Burgers (oven)1
Cocktailworstjes1
Croissants1
Droge worst - cervelaat1
Frikandel (oven)1
Grillworst (versafdeling)1
Groentesalades (beleg)1
Hamburgers (varken)1
Leverworst en leverkaas (versafdeling)1
Mini pizza's1
Overige snelle snacks1
Pizza (dikke bodem)1
Plakken spek en bacon (versafdeling)1
Schouderham (conserven)1
Spaanse en Italiaanse vleeswaren (voorverpakt)1
Vleessalades (beleg)1
Worst (varken)1
Worstenbroodje (diepvries)1