Natrium erythorbate (E316)
Natrium erythorbate is een natriumzout van erythorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Gebruikelijk in verwerkt vlees om de kleur te behouden en nitrosamine -vorming te voorkomen.Meer oplosbaar in water dan erythorbinezuur. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.
Andere benamingen
- Natrium isoascorbat
Oorsprong
Vervaardigd
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Vergelijkbaar met natriumascorbaat maar met minder vitamine -activiteit
Categorie
Antioxidanten (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Meestal
Vegan
Meestal
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Halal vleeswaren | 9 |
Knakworst | 6 |
Regio zuid vleeswaren | 5 |
Ham (versafdeling) | 4 |
Borrelmix (oven) | 3 |
Leverworst en leverkaas (voorverpakt) | 3 |
Pizzabroodjes | 3 |
Smeerpastei, smac | 3 |
Droge worst - salami, fuet | 2 |
Gehaktstaaf (frituur) | 2 |
Pate (voorverpakt) | 2 |
Pizza (dunne bodem) | 2 |
Rookworst | 2 |
Borrelmix (frituur) | 1 |
Broodje snack (oven) | 1 |
Burgers (oven) | 1 |
Cocktailworstjes | 1 |
Croissants | 1 |
Droge worst - cervelaat | 1 |
Frikandel (oven) | 1 |
Grillworst (versafdeling) | 1 |
Groentesalades (beleg) | 1 |
Hamburgers (varken) | 1 |
Leverworst en leverkaas (versafdeling) | 1 |
Mini pizza's | 1 |
Overige snelle snacks | 1 |
Pizza (dikke bodem) | 1 |
Plakken spek en bacon (versafdeling) | 1 |
Schouderham (conserven) | 1 |
Spaanse en Italiaanse vleeswaren (voorverpakt) | 1 |
Vleessalades (beleg) | 1 |
Worst (varken) | 1 |
Worstenbroodje (diepvries) | 1 |