Hydroxypropylmethylcellulose (E464)

Hydroxypropylmethylcellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Glutenvrije bolletjes, broodjes, croissants13
Multivitamines12
Kroket (oven)6
Kaas hapjes (oven)5
Borrelmix (oven)4
Bitterballen (oven)3
Borrelmix (frituur)3
Glutenvrije snacks (diepvries)3
Loempia's (frituur)3
Magnesium3
Aardappelballetjes (diepvries)2
Aardappelkroketten (diepvries)2
Bitterballen (frituur)2
Glutenvrije zoete snacks en gebak2
Hartige taart2
Haverdrink2
Vegetarische burgers2
Vissticks (diepvries)2
Zwangerschapsvitaminen2
Aardappelgratin (diepvries)1
Aardappelpartjes (diepvries)1
Beauty supplementen1
Broodje snack (oven)1
Diepvries hapjes (oven)1
Gehaktstaaf (frituur)1
Gepaneerde vis (vers)1
Glucosamine1
Glutenvrije koekjes1
Hart en bloedvaten supplementen1
Hollandse diepvries maaltijden1
Ijzer1
Indonesische mix1
Kabeljauw (vers)1
Kroket (frituur)1
Muffin, scones mix1
Pasen Bakkerij1
Spieren, botten en gewrichten supplementen1
Tosti (diepvries)1
Vitamine B1
Vitamine C1
Zelfbakbrood (diepvries)1