Hydroxypropylmethylcellulose (E464)
Hydroxypropylmethylcellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.
Oorsprong
Synthetisch
Categorie
Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Glutenvrije bolletjes, broodjes, croissants | 13 |
Multivitamines | 12 |
Kroket (oven) | 6 |
Kaas hapjes (oven) | 5 |
Borrelmix (oven) | 4 |
Bitterballen (oven) | 3 |
Borrelmix (frituur) | 3 |
Glutenvrije snacks (diepvries) | 3 |
Loempia's (frituur) | 3 |
Magnesium | 3 |
Aardappelballetjes (diepvries) | 2 |
Aardappelkroketten (diepvries) | 2 |
Bitterballen (frituur) | 2 |
Glutenvrije zoete snacks en gebak | 2 |
Hartige taart | 2 |
Haverdrink | 2 |
Vegetarische burgers | 2 |
Vissticks (diepvries) | 2 |
Zwangerschapsvitaminen | 2 |
Aardappelgratin (diepvries) | 1 |
Aardappelpartjes (diepvries) | 1 |
Beauty supplementen | 1 |
Broodje snack (oven) | 1 |
Diepvries hapjes (oven) | 1 |
Gehaktstaaf (frituur) | 1 |
Gepaneerde vis (vers) | 1 |
Glucosamine | 1 |
Glutenvrije koekjes | 1 |
Hart en bloedvaten supplementen | 1 |
Hollandse diepvries maaltijden | 1 |
Ijzer | 1 |
Indonesische mix | 1 |
Kabeljauw (vers) | 1 |
Kroket (frituur) | 1 |
Muffin, scones mix | 1 |
Pasen Bakkerij | 1 |
Spieren, botten en gewrichten supplementen | 1 |
Tosti (diepvries) | 1 |
Vitamine B | 1 |
Vitamine C | 1 |
Zelfbakbrood (diepvries) | 1 |