Sorbitantristearaat (E492)

Sorbitantristearaat is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Alledaagse koeken3
Glutenvrije zoete snacks en gebak3
Chocolade bites2
Koekjes met chocolade2
Seizoenchocolade, seizoensnoep2
Cakejes1
Cakes1
Granenbiscuits1
Koffiekoekjes1
Melkchocolade repen1
Paaskoeken1
Pasen Bakkerij1
Wafels1