Polyglycerolpolyricinoleaat (E476)

Polyglycerolpolyricinoleaat is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Koekjes met chocolade19
Room handijs9
Melkchocolade repen5
Candybars minis4
Chocolade geschenken4
Kinderkoekje4
Chocolade bites3
High protein kwark tussendoortjes3
Koek bites3
Melk paaseitjes3
Chocolade paashaas2
Mueslirepen, havermoutrepen2
Proteïnerepen2
Belegde broodjes1
Cakes1
Candybars multipack1
Chocolade paasfiguren1
Cocktailsaus en whiskeysaus1
Glutenvrije ontbijtgranen1
Glutenvrije zoete bakmix1
Halal snacks (vers)1
Honing-mosterdsaus1
IJs bitesizes1
Kerriesaus1
Knoflooksaus, aioli1
Luxe chocolade1
Mix paaseitjes1
Ongezouten roomboter1
Plantaardige boter1
Roomijs pints1
Vanillevla1
Variatiesauzen1