Calciumcarbonaat (E170)

Calciumcarbonaat is een kleurstof die wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie om producten een aantrekkelijke kleur te geven. Het is een synthetische kleurstof die chemisch wordt geproduceerd. Het wordt vaak gebruikt in snoep, frisdranken, bakkerijproducten en andere verwerkte voedingsmiddelen.

Oorsprong

Natuurlijk

Mogelijke bijwerkingen

  • Kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken

Categorie

Kleurstoffen (E100-E199)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Chocolade bites14
Petit Patisserie Gebak6
Verse koeken4
Noedels3
Borrelhapjes met vis2
Cakes2
Magnesium2
Multipack (mint)2
Oosterse diepvries maaltijd2
Pasen Bakkerij2
Pot (mint)2
Wereld maaltijden2
Bakdecoratie1
Chocolade paasfiguren1
Chocolade paashaas1
Geraspte kaas1
Gevulde paaseitjes1
Hagelslag1
Havermout1
Loempiavellen, roti vellen (diepvries)1
Luxe toetjes1
Melk paaseitjes1
Paas knutselen1
Plantaardige vleeswaren1
Schnitten en sloffen1
Toast crackers1
Zeevruchten (diepvries)1
Zeevruchten, inktvis, slakken, rivierkreeftjes1