Natriumstearoyllactylaat (E481)

Natriumstearoyllactylaat is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Verse bolletjes9
Extra Lang Lekker wit7
Extra Lang Lekker en Waldkorn volkoren6
Koffiepads (melkbasis)6
Oploskoffie (melkbasis)5
Cakes4
Extra Lang Lekker bruin4
Krentenbollen4
Pasen Bakkerij4
Rozijnenbrood4
Donuts3
Koekjes met chocolade3
Alledaagse koeken2
Bakkersbrood volkoren2
Bakkersbrood wit2
Borreltoast2
Broodje snack (oven)2
Cakejes2
Luxe toetjes2
Brioche1
Cake (vers)1
Chocolade broodjes1
Glutenvrije koekjes1
Melkbroodjes1
Mini gebak1
Mueslibolletjes1
Oploskoffie (regular)1
Paneermeel (divers)1
Paneermeel (naturel)1
Stokbrood en ciabatta1