Kaliumfosfaten (E340)

Kaliumfosfaten is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Oploskoffie (melkbasis)10
Haverdrink7
Koffiecreamer6
Koffiepads (melkbasis)6
Smeerkaas4
Oploskoffie (divers)3
Rookkaas (plakken)3
Kaas hapjes (oven)2
Waterijs2
Amandel, cashewdrink1
Borrelhapjes met vlees1
Gekruide kaas (plakken)1
Instant chocolademelk1
Noedelsoep1
Oploskoffie (regular)1
Schnitzel (kip)1
Soep in pot1
Tomatensoep (zelf bereiden)1
Wereld maaltijden1