Kaliumfosfaten (E340)
Kaliumfosfaten is een antioxidant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschermen tegen oxidatie. Oxidatie kan leiden tot verkleuring, smaakverlies en bederf van voedingsmiddelen. Het is een synthetische antioxidant die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in voedingsmiddelen. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie.
Oorsprong
Synthetisch
Categorie
Antioxidanten en Zuurteregelaars (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Oploskoffie (melkbasis) | 10 |
Haverdrink | 7 |
Koffiecreamer | 6 |
Koffiepads (melkbasis) | 6 |
Smeerkaas | 4 |
Oploskoffie (divers) | 3 |
Rookkaas (plakken) | 3 |
Kaas hapjes (oven) | 2 |
Waterijs | 2 |
Amandel, cashewdrink | 1 |
Borrelhapjes met vlees | 1 |
Gekruide kaas (plakken) | 1 |
Instant chocolademelk | 1 |
Noedelsoep | 1 |
Oploskoffie (regular) | 1 |
Schnitzel (kip) | 1 |
Soep in pot | 1 |
Tomatensoep (zelf bereiden) | 1 |
Wereld maaltijden | 1 |